Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
ENIGMA
16
/
05
/
2024

Debat om kunstig intelligens

Kunstig intelligens kan tilsyneladende svare på komplicerede spørgsmål, skabe tekst, billeder og lyd med stor overbevisning og effektivitet. Kunstig intelligens bliver brugt i sundhedsvæsenet, i uddannelsessystemet, og overtager måske det, der ellers har været kendt som menneskets særlige kort på hånden: vores kreativitet. Det vækker både begejstring for effektivisering og bekymring for dystopiske fremtidsscenarier. Og allerede i dag skaber teknologien diskussioner om stereotypisering, brud på ophavsretten og klimabelastning.

Torsdag 19. september kl. 17:00-19:30

Afslutningsdebat på ENIGMA

Til den afsluttende debat samler tech-journalist Marie Høst og et kompetent ekspertpanel op på de problemstillinger, teknologien rejser lige nu. Hvilke områder skal vi være særlige opmærksomme på for at få bedre kunstig intelligens i fremtiden?  

Efter debatten får du en unik adgang til at se særudstillingen Hej Menneske - Stoler du på mig udenfor museets normale åbningstid, samt mulighed for at stille spørgsmål direkte til eksperterne og museumsdirektøren.

Program

17:00: Velkomst

17:05-17:30: Museumsdirektør Magnus Restofte fortæller om ENIGMAs erfaringer med debatrækken om kunstig intelligens i lyset af udstillingen Hej Menneske - Stoler du på mig

17:30-18:15: Marie Høst modererer debatten om fremtidens kunstige intelligens mellem Ada Ada Ada og Rebecca Adler-Nissen

18:15-18:40: Spørgsmål fra salen

18:40-19:30: ENIGMA byder på vin eller vand, mulighed for at se udstillingen og en uformel samtale med eksperterne

Panel

Magnus Restofte. Museumsdirektør på ENIGMA

Rebecca Adler-Nissen. Professor i statskundskab, ekspert i etisk kunstig intelligens.

Ada Ada Ada. Researcher i kunstig intelligens, køn og queerness.

KØB BILLET

DELTAG I DEN GRATIS 
DEBATRÆKKE

ENIGMA og TrygFonden går sammen om at skabe rum for større dialog, kritisk sans, og mere tryghed omkring udviklingen af kunstig intelligens. Det sker ved en gratis debatrække landet over med nogle af de største eksperter inden for kunstig intelligens.

Læs mere om debatrækken og hvordan du deltager

No items found.

Læs også

No items found.
Til Bloggen

Mere

No items found.
Til Bloggen

Nyheder