Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
Liv Skovholm|Liv Skovholm
13
/
10
/
2010

Danmarks Radio får konkurrence når museets gæster kan gøre de kendte studieværter kunsten efter i museets super simple radiostudie. Teknikken er klar lydeffekterne er optaget nu mangler vi bare din stemme.

Kommunikation forandrer vores verden og det har radioen i sandhed gjort. Som det første massemedie tryllebandt radioen tusinder af lyttere. Først hed den Statsradiofonien siden fik den navnet Danmarks Radio. Før fjernsynskanalerne sloges om rettighederne var Danmarks Radio danskernes forbindelse til store sportsbegivenheder radioen lagde gaderne øde under populære hørespil og radioen var det første medie der fortalte om Danmarks befrielse den 4. maj 1945 dagen før dagen.

Udsendelsens indhold forhandles på plads.

Museets radiostudie ser enkelt ud men uden en computer med stregkodelæser ville det være knap så ligetil. At radioen heller ikke var simpel i dens spæde barndom kan man forvisse sig om i den udstilling hvor radiostudiet er opstillet. Her kan man bl.a. se den såkaldte buesender som gjorde den danske opfinder Valdemar Poulsen (1869 - 1942) verdensberømt. I 1902 revolutionerede han sende­teknologien med sin buesender der gjorde det muligt at sende musik og tale via radiobølger. Først i efteråret 1922 kom de første offentlige danske udsendelser fra buesenderen der var opstillet i Lyngby. Radioloven af 1907 forbød ganske vist private at høre radio men fra 1923 kunne man købe licens dvs. tilladelse til at benytte en radiomodtager. Antallet af danskere der efterhånden anskaffede sig en radio var så stort at radioen blev den tekniske nyskabelse der til dato har fået den hurtigste udbredelse i Danmark - i tæt konkurrence med mobiltelefonen.

De rigtige lydeffekter vælges.

Det er således en lang og hæderkronet virksomhed museets gæster skal konkurrere med. Til gengæld giver vi dig ganske gratis 2 minutters berømmelse som du kan gøre med hvad du vil. Du kan sende et personligt fødselsdagsportræt til din mor en kærlighedserklæring til din udkårne eller et lydkort fra museet om H.C. Andersen med morsenøglen og isbåden som stemningsfuld baggrund.

Studiet indeholder 42 træklodser der hver repræsenterer et stykke musik en lydeffekt eller din stemme. Du kan optage i alt to minutters tale og du vælger selv hvilke effekter du vil have hvornår. Du kan når som helst ændre rækkefølgen af indholdet og først når du er helt tilfreds sender du udsendelsen pr. e-mail.

Vidste du at DRs første studier befandt sig netop her i Købmagergade 37 - præcis i nogle af de lokaler der i dag rummer Post & Tele Museum? Læs mere herRadiostudiet har premiere 15. oktober 2010 og indgår i museets nyrenoverede udstilling.

No items found.

Læs også

No items found.
Til Bloggen

Mere

Til Bloggen

Nyheder